Werkbezoek PCZ medewerker Nederlandse Ambassade Brussel

Image
Image
Caption
In 2016 waren Vlaanderen en Nederland gezamenlijk Ehrengast tijdens de Frankfurter Buchmesse, de grootste boekenbeurs ter wereld.

Werkbezoek PCZ medewerker Nederlandse Ambassade Brussel

Op 31 oktober en 1 november komt Hanna Oosterbaan kennismaken met een aantal culturele organisaties in Nederland.
Date(s)
-

Hanna Oosterbaan is onlangs begonnen als medewerker Pers en Culturele Zaken op de Nederlandse ambassade in Brussel.

België/ Vlaanderen is een van focuslanden in het Internationaal Cultuurbeleid 2017-2020. Hanna is voor een tweedaags werkbezoek in Nederland om nader kennis te maken met onder andere Dutch Performing Arts, Het Nieuwe Instituut en DutchCulture. De ambassade richt zich de komende jaren vooral op het stimuleren en ondersteunen van culturele samenwerking op het vlak van podiumkunsten, beeldende kunsten en creatieve industrie.

Achtergrond
Culturele samenwerking tussen Nederland en België, in het bijzonder met Vlaanderen, is vanzelfsprekend. België is onze directe zuiderbuur, vormt na Duitsland het tweede exportland van Nederland en we delen een rijke culturele geschiedenis en een taal. Op grote schaal wordt over de grens samengewerkt: tussen de Vlaamse en Nederlandse overheden, culturele organisaties, provincies, steden en via reguliere contacten op individueel niveau.

In de afgelopen jaren is er al veel bereikt in deze samenwerking, denk aan het BesteBuren jaar in 2015 en, heel recent, het gezamenlijke Gastlandschap van Vlaanderen en Nederland tijdens de Frankfurter Buchmesse. In het kader van het internationaal cultuurbeleid 2017-2020 wordt nu volop nagedacht over hoe de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking het beste vorm kan worden geven.

Meer weten over dit bezoek of de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking? Neem dan contact op met Melchior Bussink.

Organization type
Venue