Japans ambacht & design terug in Amsterdam

Image
Image
Caption
MONO Japan 2017. Beeld: Haruki Kodama
Authors
Haruki Kodama
Discipline
Design

Japans ambacht & design terug in Amsterdam

Van 2 tot met 5 februari vindt MONO JAPAN plaats in het Lloyd Hotel in Amsterdam. DutchCulture geeft op 3 februari een lezing over Holland-Kyushu.

Van 2 tot met 5 februari vindt in het Lloyd Hotel in Amsterdam de tweede editie van MONO JAPAN plaats, een beurs rond design, ambacht en vakmanschap uit Japan. Wegens het succes van de eerste editie in 2016 met bijna 5000 bezoekers, komt MONO JAPAN dit jaar terug met meer producten en meer activiteiten.

Meesters van Kyushu
DutchCulture geeft tijdens de beurs samen met Crafts Council Nederland een lezing over het culturele programma Holland-Kyushu 2016-2017. Kyushu is het tweede grootste eiland van Japan en heeft een historische band met Nederland.

Tijdens de lezing wordt ook het onderzoeksproject Indigo: Sharing blue besproken, dat onderdeel uitmaakt van Holland-Kyushu. Daarin leerden Nederlandse ontwerpers over traditionele verf- en weeftechnieken. De deelnemers van Indigo: Sharing blue delen ervaringen over hun bijzondere verblijf bij verschillende meesters in Kyushu.

De lezing vindt plaats op vrijdag 3 februari van 19.00 tot 20.30 uur en is gratis toegankelijk voor bezoekers van MONO JAPAN 2017.

Over Holland-Kyushu 2016/2017
Met het programma Holland-Kyushu stimuleren de Nederlandse diplomatieke vertegenwoordigingen in Japan samen met DutchCulture de culturele uitwisseling tussen Kyushu (Japan) en Nederland. In 2016 heeft Holland-Kyushu bijgedragen aan de realisatie van meer dan 15 projecten: van een Arita porseleinproject van Scholten & Baijings tot een VPRO radioprogamma over Deshima.

Lees meer over alle deelnemers en activiteiten van het programma op de website van Holland-Kyushu.

Did you find this information useful?
0