Wie zijn de Nederlandse culturele boegbeelden in het buitenland?

Image
Image

Wie zijn de Nederlandse culturele boegbeelden in het buitenland?

Op 7 juni lanceren NRC en DutchCulture de nieuwe Cultuur Top 100 in het Mauritshuis in Den Haag.

Wie wordt de nieuwe nummer 1? Wie is de hoogste nieuwe binnenkomer? Welke verschuivingen zijn er in de top 10 van vorig jaar: Ivo van Hove, Rem Koolhaas, Marlene Dumas, Rijksmuseum, Irma Boom, Anton Corbijn, Jaap van Zweden, Tiësto, Hella Jongerius, Koninklijk Concertgebouw?

Op woensdag 7 juni onthullen DutchCulture en de samenstellers van de NRC de hele Top 100 tijdens een avondvullend programma in het Mauritshuis in Den Haag. Barbara Barend gaat in gesprek met onder andere architect Francine Houben, operaregisseur Jorinde Keesmaat en Chef’ Specials Joshua Nolet. Hoe werden zij internationaal succesvol? Amerikaanse zangeres en Top 100-jurylid Michelle David treedt op.

Jouw stem
Wil je laten weten wie volgens jou hét culturele boegbeeld van Nederland in het buitenland is? Stem dan op een van de 100 kandidaten via de website van de Cultuur Top 100. Wil je meekijken met het programma op 7 juni in het Mauritshuis? Dan kan via de livestream op onze facebookpagina.

Buitengaats
Voor de samenstelling van de Cultuur Top 100 maakt NRC gebruik van Buitengaats, waarin DutchCulture al vijftien jaar de gegevens van de Nederlandse cultuurexport verzamelt. Ben je benieuwd naar alle activiteiten van Nederlandse makers en culturele instellingen in het buitenland en de trends in cultureel werken over de grens? Bekijk onze fraaie nieuwe Buitengaatskaart.
 

Did you find this information useful?
0