|
Image
Image
Jelle Burggraaff, DutchCulture
Jelle Burggraaff
Role
Head of Mobility & Advice / Creative Europe Desk NL
Email
j.burggraaff [at] dutchculture.nl

DutchCulture on Tour: Editie Zeeland 2021

Image
Image
sculpture, sky, plant
Caption
'Polder Peil' door Michael Beutler
Authors
CBK Zeeland

DutchCulture on Tour: Editie Zeeland 2021

Op 3 juni 2021 organiseren CBK Zeeland en DutchCulture een online event voor culturele organisaties en makers uit Zeeland met internationale ambities.
Date(s)
-

CBK Zeeland en DutchCulture nodigen je uit voor DutchCulture on Tour: Editie Zeeland.

Na geslaagde edities in Brabant, Noord-Nederland en Limburg, volgt DutchCulture on Tour: Editie Zeeland. Kom je uit de provincie Zeeland en heb je een vraag over internationale culturele samenwerking? Hoe vind je bijvoorbeeld professionele partners in Vlaanderen of Duitsland? Welke subsidies kun je aanvragen om binnen Europa te toeren? En wat kun je doen om je buitenlandse netwerk te vergroten?

Meld je aan voor DutchCulture on Tour: Editie Zeeland, het evenement waar we al je vragen beantwoorden en dat medegeorganiseerd wordt door CBK Zeeland. Het programma bestaat uit de volgende drie onderdelen:

  • Tafelgesprekken over internationale culturele samenwerking
  • Infosessies over specifieke programma's en financieringsmogelijkheden
  • Werksessie over internationale kansen en mogelijkheden in Zeeland

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een individueel adviesgesprek aan te vragen met één van onze adviseurs.

Programma

10.00 – 11.00 Internationaal werken: perspectief Zeeland

Benieuwd naar de kansen en mogelijkheden voor internationaal werken? In 2021 is er een nieuwe periode Internationaal Cultuurbeleid gestart die loopt tot en met 2024. Gelijktijdig lopen er internationale regelingen binnen de provincie Zeeland en in 2021 starten nieuwe programma's en subsidieregelingen van de Europese Unie. Aan deze tafel bespreken we wat de nieuwe beleidsplannen precies inhouden, wie er gefinancierd wordt, wat het culturele veld daaraan kan hebben en wat ondersteunende instanties voor je kunnen betekenen.

Sprekers: Frank Deij (Gemeente Terneuzen), Robert Vroegindeweij (Muziekschool Zeeland), Marjolein van Bommel (DutchCulture) en Kathrin Ginsberg (CBK Zeeland)

11:30 – 12:45 Zeeuws-Vlaamse samenwerking

Voor Zeeland is internationaal werken altijd dichtbij; gelijk over de Nederlandse grens liggen er veel kansen in Vlaanderen. Het culturele veld in het grensgebied kan naast de Nederlandse instellingen en fondsen, ook eens een kijkje nemen bij Vlaamse organisaties die samenwerking tussen de culturele buren stimuleren.

 In dit gesprek zal de adviseur Vlaanderen bij DutchCulture het portaal Overbruggen voorstellen, waar Nederlandse en Vlaamse makers informatie kunnen vinden om met elkaar samen te werken. Daarnaast zullen deBuren, Vlaams cultureel huis voor cultuur en debat en Literatuur Vlaanderen zich voorstellen en met ons in gesprek gaan over mogelijkheden en goede voorbeelden van samenwerking.

Sprekers: Willem Bongers-Dek (deBuren), Marieke Roels (Literatuur Vlaanderen) en Renske Ebbers (DutchCulture)

14:00 – 15:15 Infosessies en adviesgesprekken

Voor diegenen die meer willen weten over specifieke regelingen of hoe ambassades werken voor de culturele sector kunnen zich inschrijven voor infosessies van 30 minuten. Beschikbaar zijn sessies over: Creative Europe Cultuur, Creative Europe MEDIA, Mobility Info Point, TransArtists, Erfgoed en Europa, de Focuslandendesk.

Diegenen die specifieke vragen hebben over hun eigen internationale ambities of project kunnen een adviesgesprek aanvragen. In deze persoonlijke een-op-eengesprekken van 20 minuten kun je specifieke vragen stellen met betrekking tot je internationale ambities en ideeën aan een adviseur met bijpassende expertise.

15:30 – 17:00 Werksessie internationale ambities in Zeeland

Een werksessie die open staat voor elke kunstenaar, ontwerper of organisatie uit Zeeland die internationale ambities heeft. Wat zijn de kansen en mogelijkheden in Zeeland? Wat verwacht je van de Zeeuwse steden/provincie aan ondersteuning? Hoe kan het veld hier een rol in spelen? Hoe motiveer je elkaar? Hoe profileert Zeeland zich, of zou ze dat moeten doen?

Deze sessie wordt verplaatst naar een later moment. U ontvangt hier een mail over.