Kindercultuur Congres 2019

Image
Image
Caption
MediaLab, Cinekid
Authors
Cinekid

Kindercultuur Congres 2019

Nederlandse kindercultuur is wereldwijd gerenommeerd. We bespreken uitdagingen en mogelijkheden van intercultureel werken met bekende (inter)nationale gasten.
Date(s)
-

Nederlandse kindercultuur is van wereldniveau en Nederlandse makers weten een internationaal jong publiek te bereiken. De wijze waarop verschilt per maker en discipline. Hetzelfde geldt voor de mate waarin er over inclusiviteit gesproken kan worden. Met dit congres onderzoeken we de raakvlakken en verschillen tussen inclusief en internationaal, samen te vatten als intercultureel, werken.

We bespreken inspiratie en ervaringen met intercultureel werken met een breed netwerk van professionals uit verschillende disciplines in binnen- en buitenland. Het congres is een initiatief van Cinekid, Dutch Performing Arts, Nederlands Filmfonds, Museumvereniging, Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten, Nederlands Letterenfonds en DutchCulture.

Praktische informatie
Datum: Vrijdag 18 oktober 2019
Tijd: 13:00 - 13:45 - Rondleiding Cinekid MediaLab / 14:00 - 17:30 - Congres gevolgd door een netwerkmogelijkheid.
Locatie: Cinekid, Westergasterrein, Amsterdam
Toegang: € 5,- (incl. drankjes), reserveren via deze link.
Voertaal: De plenaire sessie is in het Engels, de deelsessies zijn in het Nederland.

bestel ticket.jpg

 

Programma

13.00 - 13.45 Rondleiding MediaLab Cinekid (aanmelden voor 7 oktober via de mail)
14.00 - 15.30 Plenaire sessie (voertaal: Engels)
Keynote speech over Childhood and universality.
- Segun Adefila, directeur, choreograaf en mede-oprichter van de Crown Troupe of Africa, Nigeria.
Interview over persoonlijke ervaringen met intercultureel werken als Nederlander in het buitenland.
- Elsje Kibler-Vermaas, Vice President of Learning van het Los Angeles Philharmonic, Verenigde Staten.
Panelgesprek over de waarde van internationaal en intercultureel werken.
- Tessa Leuwsha, Beleidsmedewerker Cultuur, Erfgoed, Sport en Twinning voor de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Paramaribo, Suriname.
- Mylo Freeman, Kinderboekenschrijfster o.a. van Potje! (bekroond met de Kiekeboekprijs) en de Princess Arabella serie.
- Segun Adefila en Elsje Kibler-Vermaas sluiten aan bij het panelgesprek.


15.30 - 17.30 Deelsessies (voertaal: Nederlands)
- Nederlands Letterenfonds: Over vernieuwende internationale projecten in de kinderboekenwereld. Met Christiaan Coenraads van Het Woeste Woud over digitale prentenboeken en ´The New Books Project´.
- Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten: Waar kun je het verschil maken in het intercultureel en internationaal werken?. Met Kees Blijleven, directeur Jeugdtheater de Krakeling.
- Nederlands Film Fonds i.s.m. Creative Europe Desk NL: Case study over de totstandkoming van de VPRO jeugdserie Zara en de magische kicksen - geheel geproduceerd en gedraaid op 6 verschillende asielzoekerscentra (azc). Met de maker Mirjam Marks.
- Museumvereniging: Hoe een zo breed mogelijk publiek te bereiken?. Met Marjolein van Beemen, adjunct-directeur Programma van NEMO Science Museum.
- Cinekid: Hoe werkt inclusiviteit in producties? Case study over de tv-serie Remy & Juliyat gemaakt door Tessa Schram, geproduceerd door NL Film en AVROTROS. Met regisseur Tessa Schram, scenarioschrijver Diana Sno en producent Tom van Blommestein.

17.30 - 18.30 Netwerkgelegenheid

Venue