|
Image
Image
Josine Backus
Role
Advisor - Focal Countries | Brazil
Email
j.backus [at] dutchculture.nl
 

Grootste Mondriaantentoonstelling ooit in Brazilië

Image
Image
Caption
Piet Mondriaan, Compositie met groot rood vlak, geel, zwart, grijs en blauw (1921), Olieverf op doek, Collectie Gemeentemuseum Den Haag, Nederland

Grootste Mondriaantentoonstelling ooit in Brazilië

Ruim zeventig werken van Mondriaan en zijn tijdgenoten van De Stijl gaan op tournee door Brazilië.

Het Gemeentemuseum in Den Haag heeft de grootste Mondriaancollectie in de wereld. Het heeft een tentoonstelling gemaakt, die langs de steden São Paulo, Brasília, Belo Horizonte en Rio de Janeiro reist. Directeur Benno Tempel: “Mondriaan behoort tot de vijf beroemdste Nederlandse kunstenaars: Rembrandt, Vermeer, Van Gogh, Mondriaan en Escher. Het is geweldig dat het Braziliaanse publiek kennis maakt met deze Nederlandse held.” De tentoonstelling opende op 25 januari in São Paulo.

Brazilië enthousiast voor Escher en Mondriaan
Het Gemeentemuseum heeft de tentoonstelling 'Mondrian e o movimento De Stijl' samen met zijn Braziliaanse partner ArtUnlimited gemaakt, in opdracht van Banco do Brasil, de grootste bank van het land. In 2011 organiseerde deze partijen ook al een M. C. Eschertentoonstelling met het Gemeentemuseum. In ruim twee maanden tijd bezochten toen 573.691 mensen deze tentoonstelling. Daarmee was het de beste bezochte tentoonstelling ter wereld in dat jaar.

Did you find this information useful?
0