Anderhalf miljoen euro voor Nederlandse projecten

Image
Image
Caption
Routes of Liberation reizende tentoonstelling, één van de geselecteerde projecten voor het Europe for Citizens programma
Authors
Liberation Route Europe

Anderhalf miljoen euro voor Nederlandse projecten

De resultaten van de eerste aanvraagronde van het subsidieprogramma Europe for Citizens van 2017 zijn bekend

Sinds het bestaan van het Europe for Citizens programma is een recordbedrag van 1,5 miljoen euro toegekend aan projecten die ofwel een Nederlandse hoofdaanvrager hebben, ofwel een Nederlandse partner. Het Europe for Citizens programma is bedoeld voor projecten die zorgdagen voor een groter begrip van de Europese Unie, de geschiedenis en de democratische processen in de EU sinds begin 20ste eeuw.

Tot de geselecteerden behoren Stichting Autres Directions (stimuleert samenwerking tussen verschillende disciplines binnen de toegepaste kunst in Europa), Gemeente Nissewaard (voor het project New Towns, Arrival Cities), IDEA NL (bevorderen van onderling begrip en respect en het versterken van de democratie) en de Liberation Route Europe (een internationale herdenkingsroute die belangrijke mijlpalen uit de Tweede Wereld Oorlog met elkaar verbindt). Voor meer informatie over de gehonoreerde projecten, lees hier verder.

Het Nederlandse Europe for Citizens Point (ECP) is onderdeel van DutchCulture.

Did you find this information useful?
0