|
Image
Image
Jelle Burggraaff, DutchCulture
Jelle Burggraaff
Role
Head of Mobility & Advice / Creative Europe Desk NL
Email
j.burggraaff [at] dutchculture.nl

|
Image
Image
Jordi Wijnalda
Role
Communications Advisor Creative Europe Desk
Email
j.wijnalda [at] creativeeuropedesk.nl

EU Subsidiemarathon #6: Erasmus+

Image
Image
EU Subsidiemarathon #6: Erasmus+ op 24 april 2024.
Authors
Creative Europe

EU Subsidiemarathon #6: Erasmus+

In een reeks online sessies maken we Europese fondsen en subsidieprogramma's toegankelijker voor makers, culturele instellingen en professionals in Nederland.
Date(s)
Wednesday 24 April 2024 15:30 - 17:00

De EU Subsidiemarathon is een reeks van online sessies waarin we je op de hoogte brengen van de mogelijkheden van Europese fondsen en subsidieprogramma's voor makers en/of culturele organisaties in Nederland en daarbuiten. Het betreft subsidiemogelijkheden op het gebied van innovatie, wetenschap, kunst en media.

Per sessie presenteert een fonds of programma zichzelf en gaan we in op vragen als: welke projecten komen in aanmerking, wat zijn de eisen en hoe dien je een aanvraag in. Ook delen makers en organisaties hun ervaringen met hun aanvraag bij het betreffende fonds. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen. De sessies zijn elke maand op een woensdag van 15:30 tot 17:00 uur te volgen via een livestream.

De EU Subsidiemarathon wordt georganiseerd door DutchCulture in samenwerking met Waag | Futurelab.

Scroll naar beneden voor een overzicht van de hele reeks.

24 april: #6 Erasmus+ - 15:30 tot 17:00 (online)

"Je bent nooit te oud om te leren", luidt het gezegde — en zeker niet als je dat door de hele wereld kunt doen! Voor de (eeuwige) student, van elke achtergrond en in elk interessegebied, zijn er daarom allerhande initiatieven om het laagdrempeliger en aantrekkelijker te maken om binnen en ver buiten je eigen landsgrenzen training, kennis en ervaring op te doen. Erasmus+ van de Europese Unie is in dit licht een van de bekendste en meest gewaardeerde routes.

Adviseurs Marten Reinstra en Marloes Winkel zullen in deze sessie de vele mogelijkheden van Erasmus+ verder uit de doeken doen. Daarnaast zal Nederlandse ervaringsdeskundige Inka de Pijper aanschuiven om diens ervaringen met het programma, de aanvraagprocedure en de gevolgen van Erasmus+-deelname te delen. Inka de Pijper van NEMO Science Museum zal iets komen vertellen over hun Erasmus+ project ‘Tinkering EU: Addressing the adults’. In het project is de ‘Tinkering’ methode ontwikkeld. Dit is een methode om volwassenen te bereiken die weinig affiniteit of ervaring hebben met wetenschap en technologie. De methode helpt om 21ste-eeuwse vaardigheden, zoals probleemoplossend vermogen, creativiteit, zelfvertrouwen te versterken. De deelnemer wordt aangemoedigd om een project, idee of persoonlijk doel na te streven dat overeenstemt met eigen motivatie en interesse. Het einddoel is open en er is veel ruimte voor een creatieve invulling. Het maak- en leerproces is belangrijker dan het resultaat.

Moderatie: Josine Backus, DutchCulture.

De inschrijving is gesloten, maar volg hieronder morgen onze livestream:

Programma (Nederlands)

15:30 — 15:35 Welkom & introductie door Josine Backus (DutchCulture) en Lucas Evers (Waag | FutureLab)
15:35 — 16:05 presentatie door ervaringsdeskundige Inka de Pijper + Q&A
16:05 — 16:55 presentatie Erasmus+ door Marten Reinstra en Marloes Winkel + Q&A
16:55 — 17:00 Afronding

Over Erasmus+

Met het programma Erasmus+ ondersteunt de Europese Unie al sinds 1987 de educatieve, professionele en persoonlijke ontwikkeling van deelnemers in de hoek van onderwijs, training, jeugd en sport. Het programma omvat alle windrichtingen van Europa en reikt ook ver daarbuiten. Aan mensen van leeftijden en achtergronden biedt het programma de mogelijkheid om kennis en interculturele ervaring op te doen in binnen- en buitenland. Sinds de oprichting 37 jaar geleden hebben inmiddels al meer dan tien miljoen (!) mensen deelgenomen aan het programma.