Transfer nieuws

Image
Afbeelding

Transfer nieuws

Niet alleen de wereld van internationale culturele samenwerking is dynamisch, ook DutchCulture zelf is in beweging.

We verwelkomen nieuwe adviseurs en nemen afscheid van anderen.

Marokko 
Myriam Sahraoui, onder meer medeoprichter van theatergezelschap Zina, versterkt ons team internationaal cultuurbeleid als adviseur voor Marokko: “Ik wil graag de magie en pracht van de Marokkaanse kunst en cultuur verbinden aan inspirerende Nederlandse cultuurmakers. Ik geloof dat als er meer creatieve ontmoetingen zijn tussen Nederland en Marokko, er vanzelf meer dialoog, empathie en compassie wordt geboren.” Meer over Myriam lees je hier. Heb je vragen over samenwerken met Marokko, lees er hier meer over, of neem contact op met Myriam.

Egypte
Ook verwelkomen we Wladimir Riphagen bij het team internationaal cultuurbeleid. Wladimir is politiek analist bij SPARK en bij DutchCulture nu ook adviseur voor Egypte: “Na twee jaar in Cairo te hebben gewoond, zie ik ernaar uit om mijn kennis in te zetten voor de samenwerking tussen Egypte en Nederland. De vele jonge en ambitieuze culturele kwartiermakers in Egypte dragen bij aan een positieve blik op de wereld. Ik geloof dat samenwerking met Nederlandse organisaties die positieve blik verder verspreid en versterkt.” Heb je vragen over samenwerken met Egypte? Lees er hier meer over of neem contact op met Wladimir.

Mooie nieuwe plekken
We nemen afscheid van China adviseur Monique Knapen. Monique werkte 7 jaar voor DutchCulture met veel kennis en flair aan de Nederlands-Chinese culturele betrekkingen. Ze is vorig jaar samen met anderen een eigen organisatie begonnen die instellingen en individuen in de Nederlands-Chinese kunstmarkt begeleiden, vanaf dit jaar doet ze dat fulltime. Natuurlijk houden we met Ian Yang een vertrouwde China adviseur in huis die met zijn kennis en ervaring iedereen kan bijstaan die wil samenwerken met China.

Melchior Bussink begint op 1 maart aan zijn nieuwe functie relatiebeheer en partnerschappen binnen- en buitenland bij het Rijksmuseum: “Ik kijk terug op een fantastische tijd bij DutchCulture. Ik ben dankbaar dat ik heb bij mogen dragen aan het verbinden van de Nederlandse cultuursector met het buitenland, en andersom.”

Sophie Doornmalen (tijdelijk Shared Cultural Heritage adviseur) gaat een mooie uitdaging aan als erfgoedspecialist bij het consulaat in New York. Veysel Yuce, meer dan vertrouwd met het gedeeld cultureel erfgoed programma, neemt de taken van Sophie voorlopig over.

Onze medewerkers en hun contactinformatie staan hier.  

Did you find this information useful?
1