Nationaal Museum Brasília, Brazilië

Photo: Cayambe / Wikimedia Commons
 

Informatie COVID-19 voor samenwerking met Brazilië

Op deze pagina vind je informatie over de gevolgen van het coronavirus voor de internationale samenwerking met Brazilië

sticker-dossier_covid-10-transparant.jpg

Laatste update: 19 mei 2020

Algemene situatie
In Brazilië zijn bijeenkomsten van personen en daarmee van culturele evenementen opgeschort. Dit geldt voor de meeste deelstaten inclusief DF/Brasília, Rio de Janeiro en São Paulo. Meerdere evenementen zijn uitgesteld of geannuleerd. Winkelcentra, restaurants, maar ook bioscopen en theaters zijn gesloten in de meeste deelstaten, DF/Brasília, Rio de Janeiro en São Paulo. Het Ministerie van Gezondheid geeft de richtlijnen uit; de deelstaten hebben echter de autonomie om aanvullende en eigen maatregelen te treffen. Er zijn geen specifieke bepalingen voor de culturele sector anders dan de reeds genoemde algemene bepalingen. 

De noodtoestand is op 19 maart door het Braziliaanse parlement goedgekeurd, de senaat volgt. Dit geeft een kader waarin economische compensatieregelingen opgesteld kunnen worden. Die zijn nu nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk komen er geen regelingen specifiek voor de lokale cultuursector.    

Nederlandse postennetwerk in Brazilië
De Ambassade in Brasília en de Consulaten Generaal in Rio de Janeiro en São Paulo werken door op basis van essentiële functies en dienstverlening. 

Reisadvies
Voor de actueelste reisadviezen naar Brazilië, kijk hier.

Als je specifieke vragen hebt met betrekking tot jouw project in dit land, neem dan contact op met onze Brazilië-adviseur J.Backus@dutchculture.nl. Voor algemene vragen kun je terecht bij ons Mobility Info Point: infopoint@dutchculture.nl.

Kijk hier voor meer informatie over Brazilië in het Internationaal Cultuurbeleid en de database met Nederlandse culturele activiteiten internationaal.

Wij stellen alles in het werk om de informatie op deze pagina zo correct mogelijk weer te geven en te updaten. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.