Edinburgh Castle, Schotland, United Kingdom.
 

Informatie COVID-19 voor samenwerking met het Verenigd Koninkrijk

Op deze pagina vind je informatie over de gevolgen van het coronavirus voor de internationale samenwerking met het Verenigd Koninkrijk.

sticker-dossier_covid-10-transparant.jpg

Laatste update: 19 oktober 2020

Algemeen

Door de hoge stijging van het aantal coronabesmettingen in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannie en Noord-Ierland heeft de lokale overheid een waarschuwingssysteem afgekondigd waar lokaal beperkingen kunnen worden opgelegd als het aantal Covid-gevallen stijgt. Voor o.a. de hoofdstad Londen geldt het Covid Alert Level High en dit ging in op 17 oktober 2020. Reis alleen als het noodzakelijk is. Na een verblijf in het Verenigd Koninkrijk gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Door het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland heeft de overheid van het Verenigd Koninkrijk inreisbeperkingen ingesteld voor reizigers uit Nederland. Alleen noodzakelijk reisverkeer wordt toegelaten. Er geldt een verplichte thuisquarantaine van 14 dagen bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk.

Voor de laatste stand van zaken met betrekking tot de situatie in het Verenigd Koninkrijk kun je terecht op verschillende websites van de overheid, bekijk dezedeze en deze websites.

Kunstsector
Informatie voor de kunstsector is te vinden op sites Arts Council England en  Creative Scotland en Creative Industries Federation. Hier staan ook mailadressen in waar men terecht kan voor vragen. Het antwoord van de British Council aan de crisis vind je hier

Reisadvies
Voor de actueelste reisadviezen naar het Verenigd Koninkrijk, kijk hier.

Steunpakket

In het Verenigd Koninkrijk is een steunpakket van £1,57 miljard aangekondigd om de toekomst van de culturele sector te beschermen. De steun wordt hartelijk verwelkomd door de culturele sector, maar zal naar verwachting niet alle banen kunnen redden. Cultuursecretaris Oliver Dowden kondigde de hulp aan na een aantal weken onder druk te hebben gestaan om een zinvolle financieringsoplossing te bieden voor de coronacrisis. De steun van £1,57 miljard voor culturele organisaties in het Verenigd Koninkrijk bestaat uit subsidies en terugbetaalbare leningen "die tegen royale voorwaarden worden verstrekt". Het doel is om "kroonjuwelen" in de kunstsector en vele lokale locaties te behouden. Theaters, galerijen, musea, onafhankelijke bioscopen, erfgoedlocaties en muzieklocaties komen in aanmerking voor de steun.

 

Als je specifieke vragen hebt met betrekking tot jouw project in dit land, neem dan contact op met onze VK-adviseur T.Stepanovic@Dutchculture.nl. Voor algemene vragen kun je terecht bij ons Mobility Info Point: infopoint@dutchculture.nl.

Kijk hier voor meer informatie over het Verenigd Koninkrijk in het Internationaal Cultuurbeleid en de database met alle Nederlandse culturele activiteiten. 

Wij stellen alles in het werk om de informatie op deze pagina zo correct mogelijk weer te geven en te updaten. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.