Zicht op Pretoria, Zuid-Afrika

Photo: Petrus Potgieter / Wikimedia Commons
 

Informatie COVID-19 voor samenwerking met Zuid-Afrika

Op deze pagina vind je informatie over de gevolgen van het coronavirus voor de internationale samenwerking met Zuid-Afrika.

sticker-dossier_covid-10-transparant.jpg

Laatste update: 2 november 2020

Algemene situatie
Sinds eind september kent Zuid-Afrika het zogenaamde Alert level 1 waarbij de meeste activiteiten doorgang kunnen vinden, zij het met maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder vallen het dragen van een mondkapje buitenshuis en het houden van anderhalve meter afstand. 

Zuid-Afrika is het hardst getroffen binnen Afrika, maar de cijfers zijn relatief laag in vergelijking met andere werelddelen. De strenge lockdown in maart zou effectief zijn gebleken. 

Online initiatieven
Het grootste kunstenfestival op het Afrikaanse continent, het National Arts Festival in Zuid-Afrika, is niet geannuleerd maar vond de volle elf dagen geheel virtueel plaats. Culturele instellingen als The Market Theatre in Johannesburg en Iziko Museums in Kaapstad zoeken naar online wegen om het publiek toegang te blijven bieden tot voorstellingen, educatieve programma’s en/of de collecties.

Reisadvies
Reizen naar Zuid-Afrika vanuit Nederland is zeer beperkt mogelijk, met een geldig visum. Na een verblijf in Zuid-Afrika dient men bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Voor de actueelste reisadviezen naar Zuid-Afrika, kijk hier.

Als je specifieke vragen hebt met betrekking tot jouw project in dit land, neem dan contact op met onze Zuid-Afrika-adviseur J.Backus@dutchculture.nl. Voor algemene vragen kun je terecht bij ons Mobility Info Point: infopoint@dutchculture.nl.

Kijk hier voor meer informatie over Zuid-Afrika in het Internationaal Cultuurbeleid en de database met Nederlandse culturele activiteiten internationaal.

Wij stellen alles in het werk om de informatie op deze pagina zo correct mogelijk weer te geven en te updaten. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.