Zicht op Paramaribo, Suriname

Photo: Jan Willem Broekema /Wikimedia Commons
 

Informatie COVID-19 voor samenwerking met Suriname

Op deze pagina vind je informatie over de gevolgen van het coronavirus voor de internationale samenwerking met Suriname.

sticker-dossier_covid-10-transparant.jpg

Laatste update: 22 december 2020

Maatregelen en reisadvies
Vanwege de nieuwe stijging in het aantal COVID-19 besmettingen in Suriname geldt er een aangescherpte avondklok en zijn publieke gelegenheden gesloten en bijeenkomsten verboden. In alle publieke ruimtes geldt een mondkapjesplicht. Er geldt geen inreisverbod meer en ook is de verplichting om voorafgaand aan de reis toestemming te vragen bij de ambassade opgeheven. Wel moeten er voorafgaand aan een reis documenten worden aangelevered waaronder een negatieve COVID-19 test. Kijk hier voor de meest actuele reisvoorschriften.

Algemene ontwikkelingen
Sinds 18 mei is in Suriname een COVID-19 noodfonds in werking. Mensen die in financiele problemen zijn geraakt door COVID-19 kunnen aanspraak maken op dit fonds. Voor het actuele nieuws over de maatregelen en de situatie rondom COVID-19 in Suriname, kijk hier.

 

Als je specifieke vragen hebt met betrekking tot jouw project in dit land, neem dan contact op met onze Suriname-adviseur A.Swagers@dutchculture.nl. Voor algemene vragen kun je terecht bij ons Mobility Info Point: infopoint@dutchculture.nl.

Kijk hier voor meer informatie over Suriname in het Internationaal Cultuurbeleid en de database met Nederlandse culturele activiteiten internationaal.

Wij stellen alles in het werk om de informatie op deze pagina zo correct mogelijk weer te geven en te updaten. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.