Uitverkocht - Internationalisering - vooruitblik 2021-2024

Image
Image

Uitverkocht - Internationalisering - vooruitblik 2021-2024

In dit programma blikken we vooruit naar de meerjarenplannen 2021-2024 en welke kansen er zijn op internationaal vlak binnen het nieuwe beleid.
Date(s)
Monday 8 July 2019 13:00

Komend seizoen starten veel kunstenaars en instellingen aan de uitwerking van een nieuw meerjarenplan voor de periode 2021 – 2024. Ondertussen kennen we de uitgangspunten voor het nieuwe cultuurbeleid van OCW en is er een nieuwe beleidsbrief voor het internationaal cultuurbeleid in voorbereiding.

Internationale samenwerking lijkt steeds vanzelfsprekender te worden, ook binnen de culturele sector. Maar internationalisering vraagt in de praktijk om een gedegen strategie. Wat zijn de belangrijkste risico’s om rekening mee te houden? Waar let je op bij een fondsenaanvraag? Hoe sluit nationaal beleid aan op lokaal of regionaal beleid? Hoe vind je als autonoom kunstenaar een geschikte residentie?

Voor alle makers, medewerkers, directies en toezichthouders van culturele organisaties met internationale ambities organiseren we onze laatste bijeenkomst voor de zomerstop. Hierin gaan we concreet in op het nieuwe beleid, de kansen en wat dit betekent voor je plannen voor internationalisering die een belangrijk onderdeel zijn van een nieuw vierjarenplan 2021 – 2024.

Annemie Vanackere opent het programma met een keynote waarin zij reflecteert op de dynamiek van het internationale culturele klimaat. Aansluitend volgt een panelgesprek met o.a. Gitte Zschoch en Vanackere waarin wordt ingegaan op de praktijk van internationaal cultuurbeleid. Het tweede deel van het programma bestaat uit zes thematische breakoutsessies die gericht zijn op het aanbieden van praktische handvatten en de invulling van de eigen strategie. Na afloop sluiten we het culturele seizoen af met een netwerkbijeenkomst.

Annemie Vanackere werkte van 1995 tot 2011 bij de Rotterdamse Schouwburg, waar ze vanaf 2001 co-directeur was. Daarnaast was ze tot 2011 directeur van De Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg. Momenteel werkt ze als artistiek directeur voor HAU Hebbe am Ufer in Berlijn.

Gitte Zschoch is directeur van EUNIC Global, het netwerk van Europese nationale cultuurinstituten. Hiervoor was de oprichter en directeur van Goethe-Institut Kinshasa, waar ze door het hele land en op transnationaal niveau culturele projecten opzette.

Breakoutsessies

1. Internationalisering door de ogen van de rijksfondsen
2. Financieringsmogelijkheden vanuit Europa
3. Samenwerken met kunstenaars en artiesten uit visumplichtige landen
4. Residenties en (inter)nationale communities
5. Internationale strategie-ontwikkeling en toezicht houden i.s.m NVTC
6. Internationalisering vanuit de regio

 

Klik hier voor uitgebreide informatie over de breakoutsessies.

Datum: maandag 8 juli
Tijd: 13:00 - 16:45 (netwerkgelegenheid tot 18:00)
Toegang: € 5 inclusief 2 consumpties
Locatie: Academie voor Theater en Dans,
  Jodenbreestraat 3, 1011NG Amsterdam

 

Een samenwerking met
NVTC, CreativeEuropeDesk,TransArtists, Mobility Info Point

 

Het programma is op dit moment volledig volgeboekt. Wij verwijzen naar Ticketswap voor het veilig overkopen van tickets.

 

Meer weten over het nieuwe cultuurbeleid? Lees de hoogtepunten uit de notitie aan de Tweede Kamer van Minister Van Engelshoven (Engels).